Mesajul Majestății Sale Regelui Mihai I de Crăciun 2011

Mesajul Majestății Sale Regelui Mihai I de Crăciun 2012

24.12.2012

Ajunși la Săvârșin, după un an plin de activități publice, Regina și cu mine, alături de întreaga noastră Familie, sărbătorim nașterea Domnului Nostru Isus, cu speranță și credință. Ca de fiecare dată în ultimii șaptezeci și doi de ani, mă adresez vouă, de Crăciun, cu aceeași afecțiune și cu bucurie.

Ne îndreptăm recunoștința spre toți cei care, în viață sau plecați dintre noi, au făcut astfel ca Țara să continue drumul ei greu, dar atât de frumos și de înălțător.

În lunga mea viață, am avut timp să înțeleg rostul fundamental al soldatului în mersul Națiunii. Gândurile mele se îndreaptă, așadar, spre toți militarii români aflați în țară sau în misiuni de apărare a păcii în lume, precum și la soțiile, soții, părinții și copiii lor.

Săvârșinul este un loc binecuvântat, înnobilat de iubirea cu care a fost alcătuit de mama mea, Regina Elena, și continuat de fiica mea, Principesa Moștenitoare. În atmosfera căminului, al doilea gând al nostru se îndreaptă către oamenii în vârstă. Cu sau fără familii, în bună stare fizică sau cu sănătatea șubredă, vârstnicii României au nevoie de înțelegerea și iubirea semenilor, de ajutorul și încurajarea lor. Îndrept un cuvânt de laudă către medicii români care, uneori în chip anonim și cu dificultăți, dau zile suportabile bătrânilor și bolnavilor noștri.

Copiii și tinerii țării au astăzi o viață fără granițe. În fața computerelor sau călătorind pe cinci continente, fără niciun complex de inferioritate, ei sunt acea parte a României care ne așază la nivel de egalitate cu orice altă țară a lumii. Mulțumesc părinților și profesorilor care, prin sacrificiu personal, dau copiilor lor un viitor așa cum nicio altă generație trecută de români nu a putut avea.

Ca în fiecare an, ne bucurăm de dovezile de afecțiune și respect ale societății românești. Porțile Săvârșinului sunt deschise sutelor de tineri și adulți, copii și bătrâni care vin să cânte colinde, să-și arate costumele păstrate din bătrâni, să danseze în ritmurile tradiționale de Crăciun. De orice confesiune ar fi, românii sunt bineveniți. Prezența lor dă rost noțiunii de familie și sărbătorii Nașterii Domnului petrecută în comunitate.

Românii au arătat anul acesta multă încredere, speranță și atașament față de Coroană. Familia Regală a fost prezentă neîncetat în comunitățile locale și a făcut vizite de prestigiu în Europa, pentru a servi interesele fundamentale ale României. La 85 de ani de la proclamarea mea ca Rege, am fost bucuros să văd felul în care este prețuită Familia mea, în toate generațiile. Am fost mișcat de simțul datoriei și patriotismul de care au dat dovadă orașele Alba Iulia, Oradea și București, în sărbătorile lor dedicate Coroanei.

Reamintesc românilor că Nașterea Domnului Isus Hristos este povestea unei familii. O familie aflată în împrejurări grele. Este o frumoasă lecție despre grija față de cei neînsemnați, despre cum noi, oamenii, suntem parte a unei mari familii. O lecție de umilință, dar și de mândrie. De durere, dar și de înălțătoare umanitate. O lecție necesară în lumea de astăzi, în care atâția oameni se simt uitați, umiliți sau neînțeleși.

Viața noastră publică lasă încă de dorit, dar sper să găsim puterea de a îndrepta lucrurile. Vom avea o șansă în viitor doar dacă ne vom asuma propria noastră răspundere. Nu va veni nimeni de altundeva să ne ofere binele.

Felicit pe cei care au făcut ceva bun pentru țara lor! Doresc tuturor românilor din țară, din Basarabia și din toate colțurile lumii Crăciun fericit și la mulți ani!

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Mihai R

Săvârșin, 24 decembrie 2012

Mesajul video

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=xRewr-Dk86A#!

luni, 1 august 2011

“...NICIUN PARTID NU SI-A ALES CONDUCÃTORII DIN RÂNDUL ADVERSARILOR LOR POLITICI; PNTCD ESTE SINGURUL PARTID CARE PERSISTÃ...”


Aurel Teodorescu fost prefect
national-tãrãnist de Arges

          Domnule Pãtrãscoiu, 
          vã rog sã meditati putin si sã intelegeti cã partidul tãrãnistilor nu este al unei persoane sau al unor persoane, in cazul de fatã al persoanelor enumerate de dv., si cã partidul nostru este acolo unde existã luptatori anticomunisti si continuatori ai luptei anticomuniste, oameni care nu se inhaiteazã cu dusmanii de moarte ai partidului nostru. PNT este un partid martir in istoria României si avem datoria sfântã, si politicã si crestineascã, de a nu pângãri memoria martirilor nostri dându-ne pe mâna comunistilor si poftindu-i sã se aseze pe scaunul pe care cândva au stat Ion Mihalache, fondatorul PT (Partidul Tãrãnesc), de la care ne tragem si numele, si Iuliu Maniu, continuator la conducerea PN (Partidul National), fondat de Ilie Mãcelariu. Ambii sefi tãrãnisti au fost omorâti de comunisti.
          Si sã nu se uite: niciun partid, chiar si dintre cele apãrute dupã 1990, nu si-a ales conducãtorii din rândul adversarilor lor politici; PNTCD este singurul partid care persistã in aceastã anomalie.





DREPTATEA si primul miting electoral al
PNTcd - din 22 aprilie 1990 - dupã 44 de ani!

          Asa cum scrie pe frontispiciul unui blog al unui tãrãnist, adevãratii lideri politici prezintã credibilitate si garantie politicã numai dacã promisiunile lor isi gasesc reflectarea in faptele lor anterioare. Stim cu totii cã maestrii minciunii, neintrecuti pânã acum de nimeni, sunt comunistii; intreaga teorie comunistã este o minciunã total infirmatã de realitatea socialã si in primul rând de practica de guvernare comunistã. In primele numere ale ziarului partidului nostru, seria de dupã 1990, figura ca motto pe prima paginã: DREPTATEA - tribunã de luptã impotriva comunismului. Elementele comuniste, inscrise in PNTCD, au reusit sã elimine aceastã mobilizatoare chemare, au suprimat si aparitia ziarului si au scos din statutul partidului prevederea ce stipula continuarea luptei anticomuniste. 
          Astãzi, foarte putinii tãrãnisti care se mai gãsesc in partidul nostru au devenit tovarãsii de drum ai comunistilor (Lenin ii numea "idioti utili") si aceastã rusinoasã situatie dãinuie de 20 de ani.


Liderii PNTcd, la mitingul din 22 aprilie 1990
                  Pentru a salva partidul din ghearele comunistilor si ale dusmanilor nostri politici traditionali, trebuie sã ne despãrtim de acestia, sã iesim din  aceastã stare de promiscuitate politicã. Nu, tot clamând "sã nu lãsãm partidul sã moarã" si in acelasi timp promovând pe comunisti si pe slugile acestora, in conducerea PNTCD la orice nivel, poate fi salvat partidul. Aceasta idiotenie ne-a sters prestigiul mostenit de la fruntasii PNT, partid in mod just receptat de comunisti drept cel mai de temut adversar al lor, si, repet, iesirea din aceasta smintealã si din zeflemeaua cu care cetãtenii României ne gratuleazã, este solutia justã pentru a salva partidul.
          Numai cã, pentru a realiza aceasta cerintã de prim ordin, atotstiuitorilor si palavragiilor din PNTCD le este strainã notiunea-cheie in atare situatie: lupta.

          Cu salutãri partinice,
          Aurel Teodorescu
          Pitesti, 30 iulie 2011




          Aceastã scrisoare a domnului Aurel Teodorescu este un comentariu de veritabil national-tãrãnist la "APEL"-ul postat de cãtre domnul C. Pătrăşcoiu pe free-pntcd@yahoogroups.com, preluat din presa mehedinteanã:



From: Constantin Patrascoiu <patrascoiu@yahoo.com>
To: CNC PAUL TIŢA <cncpntcd@googlegroups.com>; PNTCD FORUM <PNTCD_Romania@yahoogroups.com>
Cc: free-pntcd@yahoogroups.com
Sent: Fri, July 29, 2011 4:03:29 PM
Subject: [free-pntcd] PRESA MEHEDINTEANA-Cotidianul "DATINA" Miercuri 27 IULIE 2011

APEL TRE MEHEDINTENI
Rugaţi-vă pentru PNTCD şi/sau luptaţi pentru El!
Nu lăsaţi adevărul sa moara!
 
PNTCD face parte din istoria noastră,  este patrimoniul nostru al ROMANIEI. Indiferenţa  faţă de PNTCD, somn al  raţiunii,  creează monştrii.  Aceşti monştrii, chiar acum, beneficiind de  indiferenţa noastră  încearcă să distrugă si să denatureze o parte din istoria României, omorând PNŢCD-ul.
 
De ce „trebuie” omorât PNTCD?  
Pentru că:
·         în Programele  sale  prevedea încă înainte de 1930: Impozit progresiv pe venit; Confiscarea averilor realizate prin fraudă şi abuz; Justificarea averilor funcţionarilor publici şi a îmbogăţiţilor de război; Reglementarea raporturilor dintre salariaţi şi patron, Introducerea arbitrajului, dreptul la grevă; Descentralizarea administrativă începând cu autonomia comunei rurale ; Subsolul, proprietatea statului.
·         a creat ROMANIA MODERNA
·         a  fost  singurul Partid din Europa de est care i-a învins pe ruşi.  La alegerile din 1946 a obţinut  peste 70% din voturi, rezultat măsluit  de puterea de ocupaţie.
·         este singurul partid care nu a încetat sa ceara anularea raptului teritoriilor noastre de către ruşi.  Atunci când voevozii noştri alungau  duşmanii dincolo de Nistru ,  ruşii erau pe Volga, sub jug tătar !  Toate cetăţile construite de domnii moldoveni - Hotin, Tighina, Cetatea Alba, Chilia – sunt  pe malul drept al Nistrului.
·         nu a vândut tara.
Mulţi din cei  infiltraţi  in PNTCD cu sarcina de a omorî PNŢCD-ul , sunt ca si falşii profeţi  din biblie„Păziţi-vă de prooroci mincinoşi. Ei vin la voi îmbrăcaţi în haine de oi, dar pe dinlăuntru sunt nişte lupi răpitori” . „Îi veţi cunoaşte după roadele lor” spune Noul Testament.
Pavelescu Aurelian se autodeclara „preşedinte” al PNTCD. Poate fi  cel mai mare traseist, urmaşul lui Maniu, Mihalace, Coposu ? El care considera ca Dan Diaconescu OTV (infractor de drept comun) este deţinut politic ca si seniori Partidului?  Roadele lui: vânzarea  sediului istoric al PNTCD din Bucureşti si blocarea reunificării Partidului. După ce semnase acordul cu  Victor Ciorbea  si fusese salvat de Victor Ciorbea de la aruncarea sa din sediul Partidului,  a încălcat propria semnătura continuând blocarea in justiţie a partidului începută de Milut.
In Mehedinţi, Enache Alexandru, alungat iniţial de colegii săi , obligat fiind să demisioneze, a fost „salvat” de Pavelescu (alungat si el de colegii săi). Deci,  Enache dat afara pe uşă, crede că a reuşit să revină înapoi pe fereastra păcălindu-l pe Carindătoiu (exact omul care-i ceruse demisa) prin oferirea funcţiei de „preşedinte-Pavelescu”, iar el Enache - „preşedinte de onoare” , „secretar general” si „vicepreşedinte naţional”. Peste tot (in media, pe forumuri,...) domnul Enache se erijează în şef, anulând de facto poziţia oferită domnului Carindatoiu ca reprezentant al lui Pavelescu în teritoriu.
Roadele domnului Enache (subalternul domnului Pavelescu):   printr-un contract ilegal  ce presupune  uz de fals,  a devenit  stăpânul sediul ultracentral al PNTCD (pentru  o suma ridicolă). Doi din colegii care au semnat contractul au spus că prima pagină nu au văzut-o si nu au semnat-o, posibil fiind adăugată de Enache ulterior. Fugind de colegi şi prieteni, în loc să se întrebe unde a greşit (dacă nu a acţionat la ordin) şi să vină alături de adevăratul PNTCD, ca un bun creştin,  în numele Partidului (in ce calitate ?) face si desface alianţe,  mai nou dând  buzna peste PSD după ce a slugărit PDL-ul?
Morala: Pavelescu si Enache nu reprezintă adevaratul PNTCD. Orice asocire cu acestia este o palmă dată  PNTCD-ului. Ce-i mână pe ei la luptă? Evident, banii, interesele personale si probabil ordine.
·                     Am crezut tot timpul că în PNTCD, cei care au avut ordin să-l distrugă au plecat deja, partidul cu câteva procente nu-i mai interesa. Am greşit. Mai au încă nevoie de patrimoniu si zestrea istorica creştin democrata a PNTCD.
·                     Am fost tot timpul convins că este loc pentru toţi sub soare si că este imposibil (creştini fiind),  sa nu ajungem la un consens, mai ales ca practic nu avem interese suprapuse sau diferite. Din nou m-am înşelat întrucât:  ce argumente să aduci când discuţi cu oameni care par să acţioneze  la ordin?
Daca domnul Enache se crede lezat , îl rugăm încă o dată să participe la o dezbatere publică sau privată, de fată cu sustinatorii săi (dacă există), oricând si oriunde doreşte. Ca dovadă că avem dreptate, Enache  a refuzat orice dialog public.
Acum, dacă fiecare ţărănist de bună credinţă nu acţionează pentru salvarea partidului si  opinia publica rămâne indiferentă, PNTCD riscă să fie omorât sau si mai rău, riscă să fie  transformat intr-un zombie în solda unora care nu au nici o legătură cu creştinismul democraţia sau interesul naţional.
Facem  precizarea că PNTCD este acolo unde este Senatul său, unde sunt , surorile Coposu , Diaconescu, Galbeni , Ciuhandu, Sârbu, etc.  si unde cu voia lui Dumnezeu suntem si noi. Preşedinte al PNTCD, ales la Congresul din 18 iunie 2011 este  Victor Ciorbea.
Vom organiza în septembrie 2011 o adunare la care  vom invita toţi  ţărăniştii din Mehedinţi, membrii societăţii civile, foşti deţinuţi politici (ca factori de referinţă neutrii si morali); în dorinţa de a clarifica situaţia locală a PNŢCD-ului.
Nu vreau sa mint sau să amăgest pe cineva. In Romania nu toti cei care au dreptate răzbesc, nu orice luptă pentru deptate se termină cu bine (ca în filmele americane). Războiul pentru PNTCD încă nu a fost castigat. Dacă noi  pierdem acest război, Romania va pierde o parte din trecut si o sansă pentru viitor. De aceea sperăm să biruim.
Aşa să ne ajute Dumnezeu,
 
C. Pătrăşcoiu -  preşedinte PNTCD Mehedinţi
 

4 comentarii:

  1. NIMIC DESPRE ŢĂRĂNIŞTI

    Am surpriza să parcurg un text venit de la domnul profesor Pătrăşcoiu, dar nu asta este surpriza, ci acuzele voalate că nu ştiu ce poziţie ar fi adoptat Mehedinţeanul faţă de măreţul partid care din 2000 încoace nu mai iese în evidenţă decât prin ştirile despre scandalurile interne. Am răsfoit colecţia publicaţiei noastre şi am sesizat că în ultimele 60 de zile n-am avut niciun fel de luare de poziţie vis a vis de această formaţiune politică pe care eu voi continua să o consider extrem de importantă pentru Istoria modernă a României. Textul distinsului profesor apare, deci, integral, inclusiv rândurile care ne solicită publicarea respectivului text, noi având puterea să trecem chiar şi peste aluziile lipsite de eleganţă. Numai că, tot din respect pentru expeditor, dar şi pentru PNŢCD, nu ne-am permis să intervenim pe text, lăsându-l chiar aşa cum l-am primit. Eventualele greşeli, deci, nu ne aparţin! În rest, s-auzim de bine, domnule profesor şi fie ca PNŢCD-ul să redevină şi un partid puternic, nu doar important!

    Marius Cilibia

    P.S. N-am înţeles, totuşi, de ce textul la care fac referire poartă titlul de „drept la replică”!? Replică la ce, domnule profesor? La tăcere? Fie şi aşa, că mare-i grădina şi noi udăm florile…
    APEL CĂTRE MEHEDINTENI
    www.mehedinteanul.ro
    PNTCD face parte din istoria noastră, este patrimoniul nostru al ROMANIEI. Indiferenta faţă de PNTCD, somn al raţiunii, creează monştrii.

    RăspundețiȘtergere
  2. "...Facem precizarea că PNTCD este acolo unde este Senatul său, unde sunt , surorile Coposu , Diaconescu, Galbeni , Ciuhandu, Sârbu, etc. si unde cu voia lui Dumnezeu suntem si noi. Preşedinte al PNTCD, ales la Congresul din 18 iunie 2011 este Victor Ciorbea..."

    Apelul pe cât de patetic si inãltãtor, paradoxal...tot pe-atât de confuz!
    O alãturare “hazardatã” de persoane/personaje... Unii s-au zbãtut si-au fãcut si puscãrie pentru partid, altii care s-au zbãtut " in draci" sã-l facã sã disparã pentru totdeauna!
    Iuda-Ciuhandu, impreunã c’o bandã de trãdãtori din partid, cu ajutorul iliescianului Ioan Talpes si-a unor lichele din urr-ul comunisto-securistic si din peremeu’ lui W.C. Tudor, “sprijinit” de escrocul evazionist Marcel Pãcuraru, “a fortat” disparitia definitivã a PNTCD prin slutirea numelui istoric si “rebotezul” drept ppcd…
    Radu Sârbu, la data de 7 mai 2011, la iesirea din salã, a glãsuit furios: "nu voi lãsa acum ca PNTCD sã fie condus de niste puscãriasi!"... adicã pe cei de-o seama/staturã cu domnii Ion Diaconescu, Nicolae Galbeni, Lucian Orãsel si-a marii majoritãti din SENATUL PNTCD!
    Dacã i-as mai adãuga si pe smintitii Balan, Beuca, Drãgoi, Morariu, Grabowski etc., grãdina zoologicã ar fi neincãpãtoare... Un veritabil Turn Babel!
    Personal, n-as merge nici pe mâna singuraticului tenebros Pavelescu si nici pe mâna iudei trãdãtoare Ciuhandu... nicicând!
    Despre intrunirea din 18 iunie si asemãnarea acesteia c’un congres… fortati cam mult... chiar si pentru “procoror”... Victor Ciorbea rãmâne un insiduu artist intr-ale improvizãrii… la concurentã cu petreusii oportunisti din Maramu’..!
    Rãzboiu’ dvs. cu domnul Alexandru Enache este deja agasant, devenind chiar... o obsesie personalã!
    In mare, apelul dvs. s-ar putea sã fie bine primit de o anumitã parte din PNTCD... de cãtre cei din santurile noroiase ale partidului...
    Cu Dumnezeu in suflet,
    Ioan Furtunã
    Galati, 1 august 2011

    RăspundețiȘtergere
  3. Domnule Teodorescu,
    mi-a placut mult interventia dvs. privitoare la apelul domnului Patrascoiu. Mi-a placut si apelul domniei sale numai ca prea incurca capra cu varza atunci cand este vb de taranisti si de comunisti infiltrati. Sa-l pui alaturi de Coposu, cel care a reinviat PNT-ul, pe Ciuhandu, cel care a incercat sa ucida PNTcd-ul, este o blasfemie. Sa ti-l imaginezi pe securisto-comunistul Radu Sarbu si pe fostul inalt procuror comunist Ciorbea stand alaturi de Iuliu Maniu este o impietate fata de toti rastignitii partidului si-ai neamului nostru.
    Sper, ca si domnia voastra, sa se adune toti taranistii veritabili, impreuna cu tineri bine educati si, sa scapam de toate leprele vopsite din partid, sa repunem partidul pe scena politica, promovand valorile lui traditionale, asteptate de bunii romani din tara si din afara ei.
    Vreau sa scapam de turnatori, profitori si colindatori precum Moiescu, Pavelescu, Ciorbea, Sarbu, Ciuhandu, Milut, Grigoriu, etc. Eu sunt taranista si nu cred in niciunul dintre asa-zisii lideri ai gruparilor actuale. Cel care a divizat partidul este Gheorghe Ciuhandu.
    Si dvs. trebuie sa fiti printre liderii din echipa care ar putea sa limpezesca partidul si sa-l conduca spre ceea ce-a fost PNT-ul interbelic: onoare, moralitate, caracter.
    In dumneavoastra as avea incredere!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cuvintele ce dau expresie gandurilor dv., doamna, fata de situatia de acum din PNTCD sunt o dovada ca partidul nostru are inca rezerve sanatoase ce il pot relansa in viata politica a Romaniei nu doar ca un partid printre alte partide ci ca forta ce poate salva natiunea noastra.
    Desigur, limpezirea apelor in PNTCD este o ncesitate stringenta; fara aceasta limpezire dusmanii politici ai Romaniei vor pescui in apele tulburate de vopsitii de al caror nume se leaga rusinea si decaderea partidului nostru, nume pe care cu deplin temei le-ati enumerat.
    Va asigur ca, atat eu cat si cei care gandesc ca mine in privinta rolului, datoriei si dreptului national-taranistilor de a determina politica Romaniei spre propria ei propasire si nu altfel, nu vom face niciun fel de compromisuri in aceasta privinta, - asa cum n-am facut niciodata de la infiintarea partidului.
    Dar, asa cum spuneti si dv., trebuie sa strangem randurile, sa ne adunam, si acesta este obstacolul principal deoarece frica de comunisti inca mai stapaneste chiar si pe oamenii cinstiti si convinsi de justetea politicii noastre.
    Speram si suntem convinsi ca in momentul cand se va trece de acest baraj invizibil din constiinta civica a concetatenilor nostri se va crea si masa critica care va rasturna raportul de forte dintre noi si comunisti. Si pana la acel moment noi trebuie sa scapam de pleava umana reprezentata de indivizi, de soiul celor numiti de dv., indivizi ce s-au lipit ca o pecingine pe trupul partidului parazitandu-l si erodandu-l.
    Situatia evolueaza in bine fiindca ei deja s-au grupat, scutindu-ne de a-i separa de noi, national-taranistii, - totul depinde acum de noi, de a nu cadea in vreo cursa viclean intinsa de acestia.

    Cu incredere,
    Aurel Teodorescu

    RăspundețiȘtergere

Faceți căutări pe acest blog

Postări populare

Totalul afișărilor de pagină

CIUHANDUATÓRU'... IUDA-PNTCD!

CIUHANDUATÓRU'... IUDA-PNTCD!

AU BÂNTUIT SI PRIN PNTCD D'ALDE BONNIE & CLYDE... MONY (Toma) & LIVIU (Iane)!!

AU BÂNTUIT SI PRIN PNTCD D'ALDE BONNIE & CLYDE... MONY (Toma) & LIVIU (Iane)!!

Widget Doxologia