Mesajul Majestății Sale Regelui Mihai I de Crăciun 2011

Mesajul Majestății Sale Regelui Mihai I de Crăciun 2012

24.12.2012

Ajunși la Săvârșin, după un an plin de activități publice, Regina și cu mine, alături de întreaga noastră Familie, sărbătorim nașterea Domnului Nostru Isus, cu speranță și credință. Ca de fiecare dată în ultimii șaptezeci și doi de ani, mă adresez vouă, de Crăciun, cu aceeași afecțiune și cu bucurie.

Ne îndreptăm recunoștința spre toți cei care, în viață sau plecați dintre noi, au făcut astfel ca Țara să continue drumul ei greu, dar atât de frumos și de înălțător.

În lunga mea viață, am avut timp să înțeleg rostul fundamental al soldatului în mersul Națiunii. Gândurile mele se îndreaptă, așadar, spre toți militarii români aflați în țară sau în misiuni de apărare a păcii în lume, precum și la soțiile, soții, părinții și copiii lor.

Săvârșinul este un loc binecuvântat, înnobilat de iubirea cu care a fost alcătuit de mama mea, Regina Elena, și continuat de fiica mea, Principesa Moștenitoare. În atmosfera căminului, al doilea gând al nostru se îndreaptă către oamenii în vârstă. Cu sau fără familii, în bună stare fizică sau cu sănătatea șubredă, vârstnicii României au nevoie de înțelegerea și iubirea semenilor, de ajutorul și încurajarea lor. Îndrept un cuvânt de laudă către medicii români care, uneori în chip anonim și cu dificultăți, dau zile suportabile bătrânilor și bolnavilor noștri.

Copiii și tinerii țării au astăzi o viață fără granițe. În fața computerelor sau călătorind pe cinci continente, fără niciun complex de inferioritate, ei sunt acea parte a României care ne așază la nivel de egalitate cu orice altă țară a lumii. Mulțumesc părinților și profesorilor care, prin sacrificiu personal, dau copiilor lor un viitor așa cum nicio altă generație trecută de români nu a putut avea.

Ca în fiecare an, ne bucurăm de dovezile de afecțiune și respect ale societății românești. Porțile Săvârșinului sunt deschise sutelor de tineri și adulți, copii și bătrâni care vin să cânte colinde, să-și arate costumele păstrate din bătrâni, să danseze în ritmurile tradiționale de Crăciun. De orice confesiune ar fi, românii sunt bineveniți. Prezența lor dă rost noțiunii de familie și sărbătorii Nașterii Domnului petrecută în comunitate.

Românii au arătat anul acesta multă încredere, speranță și atașament față de Coroană. Familia Regală a fost prezentă neîncetat în comunitățile locale și a făcut vizite de prestigiu în Europa, pentru a servi interesele fundamentale ale României. La 85 de ani de la proclamarea mea ca Rege, am fost bucuros să văd felul în care este prețuită Familia mea, în toate generațiile. Am fost mișcat de simțul datoriei și patriotismul de care au dat dovadă orașele Alba Iulia, Oradea și București, în sărbătorile lor dedicate Coroanei.

Reamintesc românilor că Nașterea Domnului Isus Hristos este povestea unei familii. O familie aflată în împrejurări grele. Este o frumoasă lecție despre grija față de cei neînsemnați, despre cum noi, oamenii, suntem parte a unei mari familii. O lecție de umilință, dar și de mândrie. De durere, dar și de înălțătoare umanitate. O lecție necesară în lumea de astăzi, în care atâția oameni se simt uitați, umiliți sau neînțeleși.

Viața noastră publică lasă încă de dorit, dar sper să găsim puterea de a îndrepta lucrurile. Vom avea o șansă în viitor doar dacă ne vom asuma propria noastră răspundere. Nu va veni nimeni de altundeva să ne ofere binele.

Felicit pe cei care au făcut ceva bun pentru țara lor! Doresc tuturor românilor din țară, din Basarabia și din toate colțurile lumii Crăciun fericit și la mulți ani!

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Mihai R

Săvârșin, 24 decembrie 2012

Mesajul video

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=xRewr-Dk86A#!

miercuri, 14 martie 2012

INVAZIA MAIMUTELOR ÎN PNTCD!


      INVAZIA MAIMUTELOR ÎN PNTCD!

          Motto: ” Avem intâi nevoie de oameni de caracter şi oneşti şi numai pe urmă de oameni pricepuţi in conducerea treburilor publice; intre un hoţ fără caracter, dar priceput şi intre un om cinstit, dar mai puţin priceput, eu am preferat toată viaţa pe acesta din urmă. Astfel de oameni sunt mai de nădejde decât secăturile obraznice cărora nu le sticlesc ochii decât după afaceri.” Iuliu Maniu



Auricã Pavelescu în fruntea turmei de maimute invadatoare...

Dan Horea... este la fel ca ceilalti,
doar cã m-am prins ceva mai târziu!
          Disparitia neasteptatã a Seniorului Corneliu Coposu, în toamna lui 1995,  tocmai atunci când neamu’ lui nerecunoscãtor începuse sã-l iubescã, a urcat scorul partidului în sondaje c’o vitezã ametitoare. Oportunistii momentului (de felu’ moralistului infiltrat Ion Beuca!) au venit cu grãbire’n PNTCD pentru a fi prezenti la previzibilul îmbelsugat festin, alãturi de cei "detasati"  – "în misiune", fiind – încã de la reînscrierea PNT, atunci, în ianuarie 1990, sub numele de PNTCD.

Marian Popa,  candidat rural la primãria mun. Galati:
întâi doctor în ALBA-NEAGRA si apoi si bacalaureat...
greu la bacalaureat... urmeazã mai apoi si cele 7 clase!
         Nominalizãrile sotiei, pentru diverse dregãtorii, în bucãtãria de-acasã, de la bloc, lipsa de carismã si, mai ales, de fermitate – a presedintelui Ion Diaconescu – în luarea deciziilor importante pentru viitorul partidului aflat încã la putere, dublate de trãdarea PNTCD-lui de cãtre licheaua comunistã, Emil Constantinescu, au creat premize nefaste – pornite, ce-i drept, imediat dupã câstigarea alegerilor din 1996 – anilor de opozitie extraparlamentarã de dupã 2001. Dupã pierderea alegerilor din 2000, a fost singurul presedinte care si-a depus mandatul, fãrã nicio ezitare! Deh, alte valori, cinstit, cu caracter!!

Tudorel Chesoi: "Pupat toti Piata Independentei"...
          Carentele’n tinuta moralã, currículumul îndoielnic(al "misionarilor" din jiltzul suprem – iuda-Ciuhandu, Radu Sârbu, Ciorbea, Milut, Pavelescu, Vasile Lupu) precum si dovedita rea-credintã a acestora, care-au urmat la conducerea PNTCD dupã presedintele de onoare Ion Diaconescu – toate acestea cumulate – au condus la actuala imagine confuzã si la cãderea moralului activistilor/sustinãtorilor lui mai putin vehementi. Tinuta fanariotã(de peliculã de epocã), a asa-zisilor lideri precum si atitudinea bizantinã a majoritãtii – de peste-o sutã de simultani vicepresedinti – din spatele lor, au întregit tabloul dezastrului omniprezent – de la centru spre filiale.


Iulian Prunaru... un militian autentic!


Laurentiu Mândrea, sluga controversatului M. P. Milut,
eminenta cu pregnante miasme securistice...
          Cea mai hilarã pasiune a veleitarului arivist, activist PNTCD, este si-acum, la cel mai mare pret, cea de-a fi vicepresedinte! Acesta, unsul, se strãduie sã-si câstige diverse titluri de noblete’n principate sau, mai nou, în actualele euroregiuni (Crai de Ardeal, Ban de Oltenia, fanariot de Muntenia sau... din argat de Moldova – Mare boier de Fãlciu etc.), fãcând cele mai ridicule gimbuslucuri în fata credulilor supusi sau juisând pe la diversele televiziuni de apartament... încurajati de ziaristi calificati la locu’ de muncã! Corect... contra cost: o cinzeacã la sfârsitu’ emisiunii!
          Bomboana de pe colivã’n PNTCD însã, vrem-nu vrem, rãmâne câstigarea functiei de presedinte în instantã, printr-o perpetuã si vicleanã tigãnealã, de-a lungul celor aproape 4 ani, petrecuti prin halele Uzinelor Dreptãtii: cutreierãtoru’ de partide, Auricã Pavelescu a fost recunoscut, de justitia românã, drept presedinte! Organizarea si tinerea congresului din 17 septembrie 2011, cicã, pentru cei d’alde Auricã si sperjurii din preajmã-i, ca si cum n’ar fi avut loc… Este presedinte recunoscut de tribunal, ce nevoie mai este sã se deranjeze pentru recunoasterea ultimului congres si-a domnului Vasile Lupu ca presedinte?! Nu mai este timp, trebuie sã ne ocupãm de pregãtirea localelor etc. etc. Ce mai?!! "Un avocat mic cu capul mare", dixit presedintele Bãsescu, la vremea respectivã, valabil si-acum despre acest mare tzepar.

Lucian Ioan în reverii de primãvarã... à la Dinu Pãturicã!
          Crearea unei camarile ad-hoc, de insi unu’ si unu’, arivisti, oportunisti si fãr’ de caracter, i-a asigurat timpul de sevraj necesar aurolacului pripãsit în PNTCD. Pe buzele acestor farisei, "yesmani si sicofanti"(vorba brucanului!), stau numai citate celebre despre moralitate si despre caracter, spuse pe vremuri de Iuliu Maniu, de Ion Mihalache, de Corneliu Coposu sau de Ion Ratiu... "Bacii" din Ardeal, cei din Banat, din Oltenia... niste creaturi amorale, la fel de alba-neagra precum cel de Fãlciu, naturalizat în Galati. Toti acesti viteji au lipsit de la CNC-ul din 25 februarie pentru a-i da sustinere, astfel, Pavelescului. Le era fricã cã’n 2012 n-ar mai putea parveni politic: alba-neagra se cheamã!!   

Stafia lu’ don' Marean Milut în PNTCD...
          Atragerea’n joc si-apoi înselarea si intimidarea presedintelui Vasile Lupu au creat o situatie dintre cele mai confuze în acesti ultimi 12 ani ai PNTCD.
          Ce mai?! S-a întors PNTCD cu dosu’ cãtre noi si cãtre tarã! Planeta maimutelor... INVAZIA MAIMUTELOR ÎN PNTCD!
          Dar... orice mare rãu s-ar dori acestuia, PNTCD tot va izbândi! Numai si fiindcã... mai sunt optimisti ca mine si ca multi altii care cred cã anumite valori morale ale neamului nostru nu pot sã renascã decât în partidul care-a dat cei mai multi mucenici pentru mântuirea lui si-a tãrii! Pentru cã SENATUL PNTCD mai are încã supravietuitori ai iadului temnitelor comuniste... umiliti si torturati, dar curati si demni!
          Împutinati si post-decembrist... cam de-aceiasi cãlãi bolsevici, multi dintre acestia infiltrati în urmasul PNT-ului interbelic, parcã pentru a le supraveghea si ultimele zile de sperantã întru dreptate si credintã’n principiile de-o viatã, de oprire a rãzbunãrii iudelor pe partidul lui Maniu si Mihalache si de iertare crestinã a acestora, de reparatie partialã a rãului comis asupra sfintelor tinereti rãstignite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog

Postări populare

Totalul afișărilor de pagină

CIUHANDUATÓRU'... IUDA-PNTCD!

CIUHANDUATÓRU'... IUDA-PNTCD!

AU BÂNTUIT SI PRIN PNTCD D'ALDE BONNIE & CLYDE... MONY (Toma) & LIVIU (Iane)!!

AU BÂNTUIT SI PRIN PNTCD D'ALDE BONNIE & CLYDE... MONY (Toma) & LIVIU (Iane)!!

Widget Doxologia