Mesajul Majestății Sale Regelui Mihai I de Crăciun 2011

Mesajul Majestății Sale Regelui Mihai I de Crăciun 2012

24.12.2012

Ajunși la Săvârșin, după un an plin de activități publice, Regina și cu mine, alături de întreaga noastră Familie, sărbătorim nașterea Domnului Nostru Isus, cu speranță și credință. Ca de fiecare dată în ultimii șaptezeci și doi de ani, mă adresez vouă, de Crăciun, cu aceeași afecțiune și cu bucurie.

Ne îndreptăm recunoștința spre toți cei care, în viață sau plecați dintre noi, au făcut astfel ca Țara să continue drumul ei greu, dar atât de frumos și de înălțător.

În lunga mea viață, am avut timp să înțeleg rostul fundamental al soldatului în mersul Națiunii. Gândurile mele se îndreaptă, așadar, spre toți militarii români aflați în țară sau în misiuni de apărare a păcii în lume, precum și la soțiile, soții, părinții și copiii lor.

Săvârșinul este un loc binecuvântat, înnobilat de iubirea cu care a fost alcătuit de mama mea, Regina Elena, și continuat de fiica mea, Principesa Moștenitoare. În atmosfera căminului, al doilea gând al nostru se îndreaptă către oamenii în vârstă. Cu sau fără familii, în bună stare fizică sau cu sănătatea șubredă, vârstnicii României au nevoie de înțelegerea și iubirea semenilor, de ajutorul și încurajarea lor. Îndrept un cuvânt de laudă către medicii români care, uneori în chip anonim și cu dificultăți, dau zile suportabile bătrânilor și bolnavilor noștri.

Copiii și tinerii țării au astăzi o viață fără granițe. În fața computerelor sau călătorind pe cinci continente, fără niciun complex de inferioritate, ei sunt acea parte a României care ne așază la nivel de egalitate cu orice altă țară a lumii. Mulțumesc părinților și profesorilor care, prin sacrificiu personal, dau copiilor lor un viitor așa cum nicio altă generație trecută de români nu a putut avea.

Ca în fiecare an, ne bucurăm de dovezile de afecțiune și respect ale societății românești. Porțile Săvârșinului sunt deschise sutelor de tineri și adulți, copii și bătrâni care vin să cânte colinde, să-și arate costumele păstrate din bătrâni, să danseze în ritmurile tradiționale de Crăciun. De orice confesiune ar fi, românii sunt bineveniți. Prezența lor dă rost noțiunii de familie și sărbătorii Nașterii Domnului petrecută în comunitate.

Românii au arătat anul acesta multă încredere, speranță și atașament față de Coroană. Familia Regală a fost prezentă neîncetat în comunitățile locale și a făcut vizite de prestigiu în Europa, pentru a servi interesele fundamentale ale României. La 85 de ani de la proclamarea mea ca Rege, am fost bucuros să văd felul în care este prețuită Familia mea, în toate generațiile. Am fost mișcat de simțul datoriei și patriotismul de care au dat dovadă orașele Alba Iulia, Oradea și București, în sărbătorile lor dedicate Coroanei.

Reamintesc românilor că Nașterea Domnului Isus Hristos este povestea unei familii. O familie aflată în împrejurări grele. Este o frumoasă lecție despre grija față de cei neînsemnați, despre cum noi, oamenii, suntem parte a unei mari familii. O lecție de umilință, dar și de mândrie. De durere, dar și de înălțătoare umanitate. O lecție necesară în lumea de astăzi, în care atâția oameni se simt uitați, umiliți sau neînțeleși.

Viața noastră publică lasă încă de dorit, dar sper să găsim puterea de a îndrepta lucrurile. Vom avea o șansă în viitor doar dacă ne vom asuma propria noastră răspundere. Nu va veni nimeni de altundeva să ne ofere binele.

Felicit pe cei care au făcut ceva bun pentru țara lor! Doresc tuturor românilor din țară, din Basarabia și din toate colțurile lumii Crăciun fericit și la mulți ani!

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Mihai R

Săvârșin, 24 decembrie 2012

Mesajul video

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=xRewr-Dk86A#!

marți, 21 februarie 2012

EXORCIZAREA PNTCD... NOI ORIZONTURI!

EXORCIZAREA PNTCD... NOI ORIZONTURI!

MOTO:
PARADOX: CEI "FÃR’ DE CARACTER" PRODUC REVIRIMENTU’N PARTID!

          Asiduitatea mãruntului (caracter!) Aurelian Pavelescu, în dorinta’i fierbinte de-a ocupa tronul pe care-a stat Marele (mucenic) Iuliu Maniu – asa, cu toate avocãtestile’i mijloace abjecte de luptã – a condus, în sfârsit, la limpezirea apelor din PNTCD.  
Are ișlicu’ mai mare decât propria’i putirintã!!
          "Curãtenia de primãvarã" se va apropia de finalizare odatã cu clarificarea pozitiei lotului de tropãitori prin statutul partidului, acum, la CNC-ul din 25 februarie,  prin devoalarea tuturor fãrãdelegilor lui  "Auricã (Pavelescu, alintat asa de cãtre detractorul Mircea Terheci!) si-a lingãilor urzitori si tupeisti din preajmã’i.
          Întãrirea autoritãtii domnului presedinte al PNTCD – Dr. Vasile Lupu – si-a domnului presedinte al CNC din PNTCD – Dr. Lucian Orãsel – sper, începând din 2 martie 2012, prin recunoasterea legalitãtii congresului din 17 septembrie 2011, în justitie, va încununa întregul proces de primenire din partid ce va conduce (vreau sã cred) la respectarea Statutului PNTCD, la moralizarea suflului din partid si la înfãtisarea lui cu aceastã sãrbãtoreascã hainã – dupã un deceniu si ceva de mãtãnii si post purificator – în fata electoratului ultrabulversat.
          Avem istorica sansã de-a ne curãti de peregrinele lichele, infiltrate în partid de-a lungul timpului, prin efractie singularã – precum ("liber este, nesupus"!) oportunistul maramuresean Ion Beuca – sau prin efractie colectivã – precum secu-ficiorasii cosmini din avortonu’ urr, anume Radu Rizescu & Co – cãci: "Fiecare conteazã!"... izgoniti la ei acasã!
          Ion Beuca... a venit în PNTCD în 1995, atunci când acesta era pe val (mai ales, dupã intempestiva disparitie a Seniorului) si pleacã înapoi în PNL, acum, când se simte mirosul de cârnati de pe shfoara liberalã, dimpreunã cu coledzii din PSD, partid continuator al aspiratiilor din tineretile bolshevicului ilici iliescu/lenin...

Cameleonul Ion Beuca se refardeazã... cu rosu ilicesc, cu
galben liberal s’un pic de securism marca "MOTANU FELIX"!
          Cameleonismul, oportunismul, veleitarismul, fariseismul si amoralitatea acestuia sunt "traduse" – de cãtre fostii si actualii coledzi – prin a fi un... mare vertical, mare caracter... precum lãudãtorii! Vorbeste, cu mare nesimtire, despre falsi tãrãnisti... tocmai el, vopsitu’, culmea!! El care doarme cu pozele Noricãi Nicolai si-ale Oanei Mizil sub pernã... Cine emitea judecãti si cine dãdea tonul în partid la noi?!! Un Dinu Pãturicã maramuresean!! Lui sã-i fie bine! Un mare prefãcut! Oare ce spun, acum, surorile, ce spun seniorii partidului iudei-Ciuhandu si-al lui Ciorbea si ce-ar spune, oare, Ion Diaconescu?!!
          Ion Beuca va produce de-acum, industrial, "cu profundã piosenie", colive impunãtoare strãmosilor sãi brãtieni si se va agãta de bastonu’ seniorilor liberali, vajnici turnãtori la secu, mari academicieni si jalnici bãtrânei pe la televiziuni..!! Dacã nu ne-ar reaminti periodic cã n-ar fi fost membru pcr, as crede cã este un micut absolvent de judeteanã "Stefan Gheorghiu", echivalatã’n anii ’90 în licente de economist si de pãdurar. Da’ nu, el a absolvit postrevolutionar... si-a cumpãrat diplome cu caltaboshii din portbagaj, la seral sau la ff... precum militienii din apusele vremuri d’ale lu’ ceashcã!!
          Agitatele vremuri aureliane au grãbit, în anul de gratie 2012, exacerbarea sincerelor sentimente plãmãdite la acel 1 decembrie 2009... într-o Timisoarã  rãstignitã de propriul ei primar de-atunci si de-acum încã... Ciuhanduatóru’... iuda PNTCD!
          În sfârsit, dupã aproape 12 ani de influiente nefaste, ale iudei bãnãtene, asupra PNTCD, prin iminenta "cununie" cu USL, partidul reuseste, în proxima perioadã, exorcizarea mult doritã de cãtre national-tãrãnistii consecventi si adevãrati.

Simplu: uselistu’ Viorel Sasca!
          Lotul fariseilor din PNTCD, vrãjitori-menestreli ai înaintasilor din PNT, va disipa prin supapa uselistã... Deh, masinãrie politicã idealã pentru arivisti...
          Oare ce mai cloceste sirena-web Daniela, abrutizatu’ si paranoia-transhumantu’ Balan, "tãrãnista" elitist-sforãitoare Cristina Andrei, bate apa’n piuã, Ioan Morariu, no cojones-ul Bogdan Grabovschi, plângãciosu’ Rãzvan Boacã??! Dar exuberantii, abrutizatii prost-crescuti tineri de la Orãstie, ce spun (oare) despre plecarea din partid a impostorului infiltrat Ion Beuca??! S-au mai lepãdat f’un pic de satana?!

Ioan Furtunã,
Galati, 21 februarie 2012


D’ALE LU’ FELIX SI D’ALE LUI KIORU’...
Categoria?!! ARIVIST!!
          P.S. "Pe surse" se vehiculeazã stirea precum cã, Marian Popa – Alba-Neagra de Galati – circulã prin tarã si colporteazã alãturi de Auricã, de Dudu Ionescu, de Remus Opris si de alte "foste sperante" desarte care-au trãdat partidul, din pozitiile cheie pe care le-au detinut, la plecarea din PNTCD. Acestia si încã altii se mai viseazã în PNTCD dupã toate istoriile de dragoste rusinos-bolnãvicioasã sãvârsite în tot acest rãstimp... Mai ales fostul secretar general PNTCD Dudu… dupã ce-a poposit o statie la motãnelu’ Felix si dupã ce-a lins îndelung blidele la portocalii... Cred cã este masochist... vrea sã fie lapidat de cãtre consecventii rãbdãtori national-tãrãnisti!!      

8 comentarii:

  1. Trebuie sa se sfarseasca agonia PNTCD cauzata de falsii taranisti. "Succesele" acestora de pana acum se datoreaza tolerantei proverbiale a taranistilor, acea toleranta izvorata din omenia romanului autentic si care, iata, in vremuri foarte tulburi, cum sunt cele de azi din Romania, devine mana cereasca pentru impostorii si dusmanii de moarte ai partidului creat de Mihalache si Maniu. Inscrisi in PNTCD tocmai cu scopul de a-l bulversa si compromite, acum, cand si-au epuizat arsenalul de minciuni si falsuri, de denigrari si mistificari, ei apar in toata goliciunea lor: umana, politica si morala. Nu mai trebuie tolerata prezenta lor in partid; ei au destule partide la dispozitie(de unde au si venit) potrivite cu firea, educatia, si politica lor.
    Felicitari, domnule Ioan Furtuna, pentru curajul si talentul Dvs. depuse in efortul de a scoate adevarul la lumina !
    P.S. La 6 martie 2005, in cinstea celei de a 60 aniversari a instalarii in Romania, de catre URSS, a Guvernului Petru Groza, a avut loc la Bucuresti un congres al falsilor taranisti inscrisi in PNTCD si care au constituit Partidul Popular Crestin Democrat (PPCD) , vizand prin aceasta actiune scoaterea PNTCD din viata politica a Romaniei postceausiste si din constiinta colectiva a natiunii romane. Tentativa lor a esuat da-
    torita actiunii de contracarare initiata de cativa taranisti si astfel partidul a fost salvat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ce inseamna un partid popular crestin democrat, adica sunt si partide populare care sunt social democrate, socialiste, liberal sociale etc., si pntcd urma sa fie crestin democrat, eu stiu ca exista grupul popularilor europeni, ppe, va rog sa-mi explicati...

      Ștergere
  2. La 6 martie 2005, prin trãdarea unui grup numeros de delegati (ceva mai multi de 1000), PNTCD era sã se transforme în ppcd si sã disparã, pentru totdeauna, din constiinta românilor (operatiunea de "spãlare a creierelor"!). Se îndeplinea astfel dorinta de peste sase decenii a fostilor activisti comunisti si-a fostei securitãti... cei care conduc si astãzi România, cea jefuitã de acestia. În noiembrie 1946, national-tãrãnistii câstigaserã alegerile cu mai mult 80%. Acestor bolsevici le tziuie si-acu’ în urechi scorul obtinut, atunci, de PNT... Sau descurcat bine tovarãsii... au inversat rezultatele!!
    PNTCD este singurul partid anticomunist din România, cel care, prin marii lui înaintasi martiri, a fãcut România Mare si care a dat cei mai multi mucenici tãrii, în lupta de a-si pãstra curate crezul politic, credinta strãmoseascã, propria constiintã (în jur de 300 000 de morti, numai în temnitele comuniste!!). Dacã vã referiti strict la denumire, PNTCD este Partidul National Tãrãnsc Crestin Democrat.
    PDL-ul oportunist se revendicã de asemenea, ca partid crestin democrat, fiind recunoscut de PPE. La ei în partid s-a petrecut o mare "minune": toti membrii lui s-au culcat seara cu fata la Moscova (fiind membri ai internationalei socialiste!) iar a doua zi dimineata s-au trezit, în unanimitate democratã, cu fata la Brussels (PDL membru al PPE!), ca membri crestini democrati.
    Apartenenta la PPE este acum un trend al tuturor reziduurilor "de bine". Personal, cred cã iesirea PNTCD din PPE i-ar conferi (primului) o mai mare demnitate. Apartenenta la Internationala Crestin Democratã (fãcutã încã din 1987 de cãtre Seniorul Corneliu Coposu!) este suficientã.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. va multumesc pentru raspuns, vad ca criticati f.dur pdl, dar de pe facebook inteleg ca aurelian pavelescu se pregateste de-o alianta cu pdl, eu sunt participanta la revolutia din decembrie 1989, eram studenta in politehnica bucuresti, facultatea de mecanica, si deci sunt membru fondator al fsn infiintat de ion iliescu, partidul revolutiei, dar in 28-29 ianuarie 1990, am renuntat la fsn si-am venit alaturi de corneliu coposu si de pntcd in piata victoriei din bucuresti, la mitingul organizat impotriva fsn, si mai apoi am sustinut si-am participat la demonstratia din piata universitatii, din aprilie-iunie 1990, am venit impreuna cu o parte din colegii mei din sls-sindicatul liber studentesc din politehnica bucuresti, pe care l-am infiintat in 24 decembrie 1989, sedinta s-a tinut intr-un amfiteatru din facultatea de mecanica, si sa stiti ca-mi pare rau ca am aderat la pntcd in 1990, pentru ca daca ramaneam cu ion iliescu eram astazi in locul lui victor ponta, si nu eram somera, pentru ca pntcd a luat si ia pe liste oameni bogati, care au bani de politica, si nu pe mine, care am ramas un om si mai sarac decat eram in decembrie 1989, numele meu este adela miladi vartolomei, sunt din gura humorului, suceava, va doresc toate cele bune!

      Ștergere
  3. domnilor ioan furtuna si aurel teodorescu, ati spus ca se vor lamuri lucrurile in pntcd, si-am vazut pe birlogulpntcd facebook, postat de aura speranta, ce s-a intamplat la sedinte de ieri, sunt de acord cu faptul ca aurelian pavelescu s-a folosit de vasile lupu, toti sunt vinovati de faptul ca nu s-au intalnit inca de anul trecut, asa cum au discutat in 5 februarie 2011, si cum au stabilit in protocolul de la sighet, sa faca un congres la 12 martie 2011, si pana acum pntcd era la 33%!!! si nu mai avea nevoie nici de alianta cu usl si nici cu pdl!!! atat ar trebui sa aiba pntcd, 33% si nu 1%!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ti-as rãspunde, da' vreau sã comunic cu cineva anume, viteaz anonim! Prezintã-te!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. v-am spus deja in mesajul de mai sus, ca numele meu este adela miladi vartolomei, ca sunt din gura humorului, suceava, si acum sunt stabilita in bucuresti, in legatura cu pntcd, si cu romania, ei imi sunt datori mie, macar 1% din cat am facut eu pentru pntcd si pentru romania, daca ar face fiecare roman, romanca, si fiecare membru pntcd, romania ar fi departe!!! eu nu mi-am dat numele nu din lipsa de curaj, dimpotriva am indrazneala si nu tupeu, dar n-am vrut sa fiu acuzata ca-mi fac reclama pe blogul dvs.!!!

      Ștergere
    2. v-am scris un mesaj privat, in care am incercat sa lamuresc lucrurile intre patru ochi, pentru ca bunele manie spun ca rufele se spala in familie, si nu se cuvine sa-ti ridici poalele in cap in publi, pe internet, cu prietenie, multumiri si toata consideratia, adela miladi vartolomei, gura humorului, suceava, acum stabilita la bucuresti

      Ștergere

Faceți căutări pe acest blog

Postări populare

Totalul afișărilor de pagină

CIUHANDUATÓRU'... IUDA-PNTCD!

CIUHANDUATÓRU'... IUDA-PNTCD!

AU BÂNTUIT SI PRIN PNTCD D'ALDE BONNIE & CLYDE... MONY (Toma) & LIVIU (Iane)!!

AU BÂNTUIT SI PRIN PNTCD D'ALDE BONNIE & CLYDE... MONY (Toma) & LIVIU (Iane)!!

Widget Doxologia