Mesajul Majestății Sale Regelui Mihai I de Crăciun 2011

Mesajul Majestății Sale Regelui Mihai I de Crăciun 2012

24.12.2012

Ajunși la Săvârșin, după un an plin de activități publice, Regina și cu mine, alături de întreaga noastră Familie, sărbătorim nașterea Domnului Nostru Isus, cu speranță și credință. Ca de fiecare dată în ultimii șaptezeci și doi de ani, mă adresez vouă, de Crăciun, cu aceeași afecțiune și cu bucurie.

Ne îndreptăm recunoștința spre toți cei care, în viață sau plecați dintre noi, au făcut astfel ca Țara să continue drumul ei greu, dar atât de frumos și de înălțător.

În lunga mea viață, am avut timp să înțeleg rostul fundamental al soldatului în mersul Națiunii. Gândurile mele se îndreaptă, așadar, spre toți militarii români aflați în țară sau în misiuni de apărare a păcii în lume, precum și la soțiile, soții, părinții și copiii lor.

Săvârșinul este un loc binecuvântat, înnobilat de iubirea cu care a fost alcătuit de mama mea, Regina Elena, și continuat de fiica mea, Principesa Moștenitoare. În atmosfera căminului, al doilea gând al nostru se îndreaptă către oamenii în vârstă. Cu sau fără familii, în bună stare fizică sau cu sănătatea șubredă, vârstnicii României au nevoie de înțelegerea și iubirea semenilor, de ajutorul și încurajarea lor. Îndrept un cuvânt de laudă către medicii români care, uneori în chip anonim și cu dificultăți, dau zile suportabile bătrânilor și bolnavilor noștri.

Copiii și tinerii țării au astăzi o viață fără granițe. În fața computerelor sau călătorind pe cinci continente, fără niciun complex de inferioritate, ei sunt acea parte a României care ne așază la nivel de egalitate cu orice altă țară a lumii. Mulțumesc părinților și profesorilor care, prin sacrificiu personal, dau copiilor lor un viitor așa cum nicio altă generație trecută de români nu a putut avea.

Ca în fiecare an, ne bucurăm de dovezile de afecțiune și respect ale societății românești. Porțile Săvârșinului sunt deschise sutelor de tineri și adulți, copii și bătrâni care vin să cânte colinde, să-și arate costumele păstrate din bătrâni, să danseze în ritmurile tradiționale de Crăciun. De orice confesiune ar fi, românii sunt bineveniți. Prezența lor dă rost noțiunii de familie și sărbătorii Nașterii Domnului petrecută în comunitate.

Românii au arătat anul acesta multă încredere, speranță și atașament față de Coroană. Familia Regală a fost prezentă neîncetat în comunitățile locale și a făcut vizite de prestigiu în Europa, pentru a servi interesele fundamentale ale României. La 85 de ani de la proclamarea mea ca Rege, am fost bucuros să văd felul în care este prețuită Familia mea, în toate generațiile. Am fost mișcat de simțul datoriei și patriotismul de care au dat dovadă orașele Alba Iulia, Oradea și București, în sărbătorile lor dedicate Coroanei.

Reamintesc românilor că Nașterea Domnului Isus Hristos este povestea unei familii. O familie aflată în împrejurări grele. Este o frumoasă lecție despre grija față de cei neînsemnați, despre cum noi, oamenii, suntem parte a unei mari familii. O lecție de umilință, dar și de mândrie. De durere, dar și de înălțătoare umanitate. O lecție necesară în lumea de astăzi, în care atâția oameni se simt uitați, umiliți sau neînțeleși.

Viața noastră publică lasă încă de dorit, dar sper să găsim puterea de a îndrepta lucrurile. Vom avea o șansă în viitor doar dacă ne vom asuma propria noastră răspundere. Nu va veni nimeni de altundeva să ne ofere binele.

Felicit pe cei care au făcut ceva bun pentru țara lor! Doresc tuturor românilor din țară, din Basarabia și din toate colțurile lumii Crăciun fericit și la mulți ani!

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Mihai R

Săvârșin, 24 decembrie 2012

Mesajul video

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=xRewr-Dk86A#!

vineri, 9 martie 2012

HOTÃRÂREA SENATULUI PNTCD DIN 29 FEBRUARIE 2012


                  SENATUL PNŢCD 
    
                                                        HOTÃRÂRE 
 
          Constatând starea de dezbinare în care a fost adus Partidul şi lipsa de legitimitate a conducerilor care, incapabile de a-l reprezenta pe scena politicã, şi-l disputã in Justiţie,
          Senatul - în calitatea sa de pãstrãtor al personalitãţii politice a PNŢCD şi de garant al liniei politice a acestuia – hotãrãşte sã-şi asume, cu începere de Joi 1 Martie 2012, conducerea acestui Partid.
          PNŢCD nu cerşeste recunoaştere sau susţinere, nici de la Putere, nici de la Opozitie, şi nici de la Justiţie.
          El nu este dispus sã cauţioneze prin asocieri dubioase structurile compromise de trecutul lor totalitar şi post-decembrist, astãzi in cãutare de onorabilitate. Nici sã tolereze impostura celor care încearcã sã-şi însuşeascã prestigiul PNŢCD uzurpându-i identitatea şi istoria. 
          PNŢCD se afirmã în viaţa publicã prin luãri de poziţie şi acţiuni proprii, conforme cu idealurile sale şi cu tradiţia lui de luptã.
          PNŢCD este conştient cã în Romãnia de astãzi el întruchipeazã legitimitatea democraticã, deoarece este singura componentã a scenei politice care s’a împotrivit efectiv şi constant totalitarismului marxist şi stãpânirii sovietice.
          Senatul îi cheamã pe toţi cei legaţi de valorile definitorii ale personalitãţii moral-politice a PNŢCD sã-şi manifeste cu fermitate adeziunea la acţiunea sa, implicându-se activ în lupta pentru readucerea partidului nostru în centrul vieţii poltice a Ţãrii.
          Momentul este grav şi totodatã prielnic. Actuala clasã politicã este în derutã; românii au înţeles cã nu mai au nimic de aşteptat de la ea pentru cã nu are soluţii la problemele cu care se confruntã Ţara. Depãşitã de situaţie, nu-i mai poate face faţã prin diversiune şi demagogie - mijloacele prin care s’a menţinut pân’acum la putere.
          Dacã se arãtã demn de ideea pe care Românii şi-o fãceau despre el în 1996, PNŢCD poate înfãptui schimbarea nerealizatã dupã 1989: lichidarea efectivã a rãmãşiţelor politice şi sociale ale comunismului - care-şi asigurã perenitatea simulând procedural ritualul democratic. 
          PNŢCD nu poate sã deie girul sãu unei democraţii de imposturã luând parte la farsa alternanţei dintre formaţiile iscate din PCR: vocaţia lui este de a restaura democraţia autenticã – care presupune abolirea prealabilã a regimului impus în 1990 de neo-comunişti prin acţiunile teroriste cunoscute sub denumirea de “mineriade”.
          Lipsiţi de mijloace materiale, dar înarmaţi cu credinţa în Dumnezeu , Adevãr şi Dreptate, şi întãriţi de simţul datoriei faţã de Neam şi de Ţarã, suntem convinşi cã avem puterea de a birui.
 
          Haideţi la luptã !

          Bucureşti, 29 Februarie 2012.

4 comentarii:

  1. TOCMAI CE POSTASEM PE facebook, ÎN URMÃ CU O ORÃ, MESAJUL DE MAI JOS, NESTIIND ÎNCÃ TEXTUL FINAL AL HOTÃRÂRII SENATULUI PNTCD DIN 29 FEBRUARIE 2012:

    Pornesc de la premiza cã, Ion Beuca si cu Radu Ardelean sunt douã gunoaie ale grupãrii iudei-Ciuhandu, cel cãruia-i curgeau balele, zilele trecute, pentru a fi competitor, la proximele alegeri, alãturi de useleu’ iliesciano-bolsevic. Deasemenea trebuie sã recunosc cã, Auricã Pavelescu, "avocatu’ ãl mic cu capu’ mare", urmeazã – imediat dupã iuda-Ciuhandu – în topul gunoaielor din PNTCD care au produs cele mai mari prejudicii imaginii partidului hãcuit: unul pentru faptul c’a colindat aproape tot spectrul politic fost si actual, iar primul, recunoscut pentru faptu’ cã si-ar vinde si nevasta pentru mãrirea de-a fi sigur, din nou primar... Ambii, însã... niciodatã n-au dat doi bani pe gloria înaintasilor partidului, pe PNTCD si pe istoria acestuia! Le-a fost si le este greatã de PNTCD, dar au nevoie – categoric – de-o masinãrie politicã, pentru a se folosi de aceasta la proximele bishnitzãreli electorale!
    Lustrabilul procoror Ciorbea, asemenea: nici nu se rãcise bine medalia proapãt bãtutã – dãruitã de M.S. Regele – cã s-a si dus la hanatu’ lu’ Kioru’ ca sã-i pupe canafii condurilor tãtaro-securisto-bolsevici...
    De Apostatu... alintatu’ colonelului Mladin, ce sã mai adaug... din acelasi club de cotoroantze securiste! La toate filialele FPS-ului avea numiti numai fosti bravi ofiteri de securitate... ca sã le meargã bine si’n capitalism!
    Dr. Vasile Lupu – "primul presedinte ce nu isi apãrã Congresul si echipa" (dupã decepția exprimatã de cãtre onorabilul domn Alexandru Enache!) – este ultimul dezamãgitor lider, care nici mãcar n-a mai voit sau putut sã’ncalece... abuzat de încredere de cãtre vânzãtoru’ Auricã si... mult prea obligat fatã de afaceristu’ M.P.Milut!!
    Un PNTCD fãr’ de iuda-Ciuhandu, de Pavelescu, de Ciorbea, fãr’ de umbra lu’ Milut sau Apostatu vã propun tuturora!
    SENATUL PNTCD trebuie sã ia frâiele partidului si sã propunã la conducerea PNTCD un fost detinut politic... cu mare grijã de partid!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Situatia este cel putin stranie. Nimeni nu stie cine sunt, ce fac acesti Senatori, dar au pretentia sa fie ascultati. Culmea nici cand se aduna "in secret" nu a vazut nimeni un proces verbal, nu stim ce au discutat, cum au votat, si ne trezim cu un comunicat cu 10 zile intarziere (!)
    Cu acest fel de eficienta si transparenta in zilele comunicatiei instantanee nu se poate face politica .
    Cu mare regret dar constat la cei peste 60 de ani ai mei ca onor Senatorii sunt depasiti de istorie dar mai ales de tehnologia comunicari.
    Mai grav este si ca nu fac nici un efort vizibil sa se adapteze noilor conditii sau sa ceara ajutorul in comunicatie.

    Vasile Bouleanu .
    http://groups.yahoo.com/group/Free_Press_Romania/

    RăspundețiȘtergere
  3. A contat in ultimii ani ce spune Statutul?

    Acum se trezesc mult prea tarziu sa ia atitudine. Trebuia sa o faca la primul derapaj.

    Contributia noastra, a fiecaruia a distrus acest partid. Poate ne vom gandi la o zi in care sa-l comemoram.

    Sau pentru unii dintre cei inflacarati de la Congresul din iunie 2011, la care nu le mai auzim lozincile isi gasesc loc in partidul lui Pavelescu.

    Virgil Florea

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Solutia pentru PNTCD e una singura:
      REFORMA TOTALA A PARTIDULUI!!!
      Unii ar spune ca sunt vorbe mari, in sarealizarea acestei reforme e simpla. trebuie plecat de la faptul ca toti "doresc binele partidului", Ciorbea, Pavelescu, Ciuhandu, etc. Atunci, avand in vedere ca ei au facut si bune, insa mai ales rele in acest partid, aducandu-l la "sapa de lemn", un partid inexistent mai ales in fazele electorale, depasit de partide de genul PER, PAS,PNG,PP-DD, ETC., nu exista de fapt, Sa isi asume responsabilitatea politica de a sta impreuna la masa si sa predea fraiele unei alte viziuni, una noua cu elan tineresc, neancorata in aceste batalii oarbe, neconstructiva, o viziuane adaptata la vremurile de acum, bazata pe istoria si principiile necontestate de nimeni ale acestui partid.

      Ștergere

Faceți căutări pe acest blog

Postări populare

Totalul afișărilor de pagină

CIUHANDUATÓRU'... IUDA-PNTCD!

CIUHANDUATÓRU'... IUDA-PNTCD!

AU BÂNTUIT SI PRIN PNTCD D'ALDE BONNIE & CLYDE... MONY (Toma) & LIVIU (Iane)!!

AU BÂNTUIT SI PRIN PNTCD D'ALDE BONNIE & CLYDE... MONY (Toma) & LIVIU (Iane)!!

Widget Doxologia