Mesajul Majestății Sale Regelui Mihai I de Crăciun 2011

Mesajul Majestății Sale Regelui Mihai I de Crăciun 2012

24.12.2012

Ajunși la Săvârșin, după un an plin de activități publice, Regina și cu mine, alături de întreaga noastră Familie, sărbătorim nașterea Domnului Nostru Isus, cu speranță și credință. Ca de fiecare dată în ultimii șaptezeci și doi de ani, mă adresez vouă, de Crăciun, cu aceeași afecțiune și cu bucurie.

Ne îndreptăm recunoștința spre toți cei care, în viață sau plecați dintre noi, au făcut astfel ca Țara să continue drumul ei greu, dar atât de frumos și de înălțător.

În lunga mea viață, am avut timp să înțeleg rostul fundamental al soldatului în mersul Națiunii. Gândurile mele se îndreaptă, așadar, spre toți militarii români aflați în țară sau în misiuni de apărare a păcii în lume, precum și la soțiile, soții, părinții și copiii lor.

Săvârșinul este un loc binecuvântat, înnobilat de iubirea cu care a fost alcătuit de mama mea, Regina Elena, și continuat de fiica mea, Principesa Moștenitoare. În atmosfera căminului, al doilea gând al nostru se îndreaptă către oamenii în vârstă. Cu sau fără familii, în bună stare fizică sau cu sănătatea șubredă, vârstnicii României au nevoie de înțelegerea și iubirea semenilor, de ajutorul și încurajarea lor. Îndrept un cuvânt de laudă către medicii români care, uneori în chip anonim și cu dificultăți, dau zile suportabile bătrânilor și bolnavilor noștri.

Copiii și tinerii țării au astăzi o viață fără granițe. În fața computerelor sau călătorind pe cinci continente, fără niciun complex de inferioritate, ei sunt acea parte a României care ne așază la nivel de egalitate cu orice altă țară a lumii. Mulțumesc părinților și profesorilor care, prin sacrificiu personal, dau copiilor lor un viitor așa cum nicio altă generație trecută de români nu a putut avea.

Ca în fiecare an, ne bucurăm de dovezile de afecțiune și respect ale societății românești. Porțile Săvârșinului sunt deschise sutelor de tineri și adulți, copii și bătrâni care vin să cânte colinde, să-și arate costumele păstrate din bătrâni, să danseze în ritmurile tradiționale de Crăciun. De orice confesiune ar fi, românii sunt bineveniți. Prezența lor dă rost noțiunii de familie și sărbătorii Nașterii Domnului petrecută în comunitate.

Românii au arătat anul acesta multă încredere, speranță și atașament față de Coroană. Familia Regală a fost prezentă neîncetat în comunitățile locale și a făcut vizite de prestigiu în Europa, pentru a servi interesele fundamentale ale României. La 85 de ani de la proclamarea mea ca Rege, am fost bucuros să văd felul în care este prețuită Familia mea, în toate generațiile. Am fost mișcat de simțul datoriei și patriotismul de care au dat dovadă orașele Alba Iulia, Oradea și București, în sărbătorile lor dedicate Coroanei.

Reamintesc românilor că Nașterea Domnului Isus Hristos este povestea unei familii. O familie aflată în împrejurări grele. Este o frumoasă lecție despre grija față de cei neînsemnați, despre cum noi, oamenii, suntem parte a unei mari familii. O lecție de umilință, dar și de mândrie. De durere, dar și de înălțătoare umanitate. O lecție necesară în lumea de astăzi, în care atâția oameni se simt uitați, umiliți sau neînțeleși.

Viața noastră publică lasă încă de dorit, dar sper să găsim puterea de a îndrepta lucrurile. Vom avea o șansă în viitor doar dacă ne vom asuma propria noastră răspundere. Nu va veni nimeni de altundeva să ne ofere binele.

Felicit pe cei care au făcut ceva bun pentru țara lor! Doresc tuturor românilor din țară, din Basarabia și din toate colțurile lumii Crăciun fericit și la mulți ani!

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Mihai R

Săvârșin, 24 decembrie 2012

Mesajul video

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=xRewr-Dk86A#!

luni, 24 decembrie 2012

CRÃCIUN BINECUVÂNTAT! LA MULTI ANI!

       Gânduri de Sărbători
dr. Mihai Curcezan

             Orice final de an reprezintă un moment de bilanţ. Momentele bune sau mai puţin bune se succed în faţa ochilor noştri, ne amintim de ceea ce a fost frumos, dar şi de ceea ce a fost  mai puţin reuşit. Important este ca numărul amintirilor plăcute să îl depăşească pe acela al amintirilor mai puţin plăcute. Iată-ne, aşadar în faţa Sărbătorilor de iarnă. Această perioadă cuprinde Naşterea Domnului, Anul Nou, Sfântul Vasile şi Boboteaza. Probabil că ne aflăm în cadrul celei mai frumoase perioade a anului, perioada in care lăsăm în urmă tot ce a fost rău în anul care se apropie de final şi ne facem primele speranţe cu privire la anul care bate la uşă.
             Crăciunul reprezintă elementul central al Sărbătorilor de iarnă. Este interesant de ştiut că până spre sfârşitul secolului al IV-lea, Crăciunul se sărbătorea odată cu Boboteaza la 6 ianuarie. De asemenea, sărbătorirea Naşterii Domnului pe data de 25 decembrie pare a fi o dată aleasă arbitrar, întrucât Evangheliile nu consemnează o zi exactă. Crăciunul a început să fie serbat de către creștini pe 25 decembrie, după cel puțin trei secole de la începerea misiunii de evanghelizare. Primii creştini au ales respectiva dată întrucât în acea zi romanii păgâni sărbătoreau cu mare fast Saturnalia, o sărbătoare în onoarea zeului Saturn. Pentru vechile civilizații precreștine aceasta era ziua nașterii zeilor. Astfel era o zi de sărbătoare generală, iar creştinii puteau profita de aceste momente pentru a se putea manifesta liber şi celebra cum se cuvinte naşterea lui Iisus. Cu toate acestea, datele istorice par lipsite de importanţă în faţa însemnătăţii mesajului cristic. Conform Bibliei, Fiul lui Dumnezeu a ales să se nască în cele mai modeste condiţii, într-un adăpost pentru animale, înconjurat de oameni simpli. Astfel, pentru a ne bucura de naşterea Sa nu avem nevoie de fastul bunurilor lumeşti, de locuinţe luxoase, cadouri şi de brazi tăiaţi. Singurul cadou viabil este posibilitatea mântuirii.
             Al doilea eveniment semnificativ al acestei perioade este Anul Nou. Este interesant că stabilirea religioasă a datei de 1 ianuarie ca început de an a avut loc pentru prima oară în 1691. Înainte de această dată, Crăciunul avea rolul începutului de an nou. În zilele noastre, Anul Nou este întâmpinat în noaptea de 31 decembrie spre 1 ianuarie. Tradiţional, în noaptea de Revelion, celor apropiaţi li se fac diferite urări, iar oamenii își pun diferite dorinţe. Trecerea în noul an este întâmpinată cu mult zgomot, pentru că se crede că acestea alungă spiritele rele. Tot de Anul Nou se merge cu capra, cu plugușorul, iar pe 1 ianuarie cu sorcova. Toate aceste tradiţii au o vechime considerabilă şi ar fi păcat să fie pierdute sau alterate.
             Haideţi să încercăm să trăim Sărbătorile care se apropie la adevărata lor semnificaţie, aceea spirituală. Numai aşa ele vor fi cu adevărat fericite.

Colind
În astă seară de splendoare, când îngerii din cer zâmbesc,
Colinde se aud în zare, urări de bine se rostesc.
Copiii îşi aşteaptă Moşul, cei mari în pace se gătesc,
În ieslea rece din Iudeea se naşte Sfântul Prunc ceresc.
Cântări din ceruri se coboară, luminile se sting în zori,
În crivăţul groaznic de-afară se-aud la uşi colindători.
Păstorii ne aduc de veste că răul s-a schimbat în bun
Şi totul pare de poveste, iar magii s-au pornit la drum.
O stea ne luminează cu multă bucurie
Viaţa ce se stinge în pulbere şi scrum,
Dar pentru-a noastră certă mântuire
Răspunsul îl aflăm în seara de Crăciun! 

Cu ocazia Sărbătorilor  vă dorim să aveţi un Crăciun fericit şi un An Nou cât mai bun!
http://www.presalocala.com/2012/12/24/ganduri-de-sarbatori/ 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog

Postări populare

Totalul afișărilor de pagină

CIUHANDUATÓRU'... IUDA-PNTCD!

CIUHANDUATÓRU'... IUDA-PNTCD!

AU BÂNTUIT SI PRIN PNTCD D'ALDE BONNIE & CLYDE... MONY (Toma) & LIVIU (Iane)!!

AU BÂNTUIT SI PRIN PNTCD D'ALDE BONNIE & CLYDE... MONY (Toma) & LIVIU (Iane)!!

Widget Doxologia